VATANDAŞLIKBirleşik Krallık`ta süresiz oturum vizesine sahip olan kişilerin özel durumlar hariç bir yıl bekledikten sonra vatandaşlık için başvuru yapabilmektedirler. Vatandaşlık için önce başvurunun kabulü daha sonra seromoni ve pasaport başvurusu şeklinde sürmektedir. Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakları bulunduğundan, Britanya pasaportlarına sahip olduklarında aynı andaTürk pasaportlarını da kullanabilmektedirler.