SÜRESİZ(SINIRSIZ) OTURUM VİZELERİBirleşik Krallık`ta bulunan, yerleşik eşler, sözlüler, evli olmadan yaşayanlar, aynı cins birlikteliği olanlar, Çalışma izni sahipleri, Çalışma izni gerektirmeden çalışanlar, İş Sahipleri, Mucitler(Bilim Adamı), Yatırımcılar, Yüksek vasıflı göçmenler, serbest Çalışan Avukatlar, Yazarlar, Besteciler, Artistler, TİER1 Kategorisinde bulunanlar, TİER2 Göçmenleri, Birleşik Krallık Soyundan olanlar, Eski – HM Kuvvet Askerleri, Uzun süreli ikamet edenler-10 Yıl ve Partnerini kaybedenlerlerin vize durumuna göre uygun yılları tamamladıktan sonra vizesinin bitimine 28 gün kala başvuru yapılmaktadır. Sınırsız oturum vizesi alındıktan sonra kişinin özel durumlar dışında bir daha vize başvuru yapmasına gerek kalmamaktadır.